• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivel Vanaken: "Deze week nemen ze me niet meer af"

  Hans Vanaken.

  Vanaken ruilt zijn Club-shirt even voor een tenue van de Duivels.

  Voor de schoolgaande jeugd was het gisteren de eerste schooldag, Hans Vanaken (26) zette vandaag zijn eerste stapjes bij de Rode Duivels. En vanavond volgt nog een zangstonde als ontgroening. "Je moet jezelf een halve minuut belachelijk maken."

  "De groep zal me goed opvangen"

  "Het is een hele eer om bij zo'n talentvolle groep te mogen zijn", vertelt Hans Vanaken aan Sporza. "Sommige spelers ken ik helemaal niet, sommigen ken ik van vroeger. Het zal wel loslopen en ik zal hen wel leren kennen."

   

  "Het is natuurlijk allemaal nieuw. Je ziet hen op tv en je kijkt naar hen op. Als je daar dan zelf bijhoort, is dat een beetje een raar gevoel. Wat zeg je tegen hen en wat zeggen zij tegen jou? Je weet niet wat je kunt verwachten. Dat was ook zo als nieuwkomer bij Lokeren en Club, maar dat is snel gelukt. De groep zal me goed opvangen."

   

  Kevin De Bruyne is geblesseerd. Betekent dat dat Hans Vanaken de komende interlands op speelminuten mag hopen? "Daar ben ik momenteel niet mee bezig. Ik moet vooral genieten. Speelminuten of niet, deze week nemen ze me toch niet meer af. Maar natuurlijk wil je spelen. Dat is gezonde ambitie."

  Vanaken moet vanavond zingen

  Met Hans Vanaken, Timothy Castagne, Birger Verstraete en Leandro Trossard zijn er 4 debutanten in de selectie. Zij zullen vanavond mogen zingen voor de spelersgroep.

   

  "Ik kies dan altijd voor "Het is een nacht" van Guus Meeuwis. Nederlandstalig is gemakkelijk en iedereen kent het. We moeten het doen. Het is gewoon jezelf een halve minuut belachelijk maken."