• home
 • video
 • pas verschenen

  Sloveen Katanec (55) moet Irak proberen te plaatsen voor WK 2022 in Qatar

  " "

  De Sloveen voetbalde vroeger voor Stuttgart en Sampdoria.

  De Iraakse voetbalbond legt zijn WK-lot in de handen van de Sloveen Srecko Katanec (55). De oud-middenvelder van Stuttgart en Sampdoria tekende een contract voor 3 seizoenen. Katanec moet Irak voor de tweede keer in de WK-geschiedenis naar de eindronde loodsen. 

  Katanec, die een sabbatjaar nam nadat hij met Slovenië naast het WK 2018 gegrepen had, vraagt geduld. "Ik heb geen toverstok. We hebben tijd nodig om vooruitgang te maken", vertelde de opvolger van de Irakees Basim Qasim bij zijn voorstelling in Bagdad.

   

  Als coach beleefde Katanec al eens een WK met Servië in 2002. Daarna ging hij aan de slag bij Olympiakos, Macedonië, de Verenigde Arabische Emiraten en opnieuw Slovenië.

   

  Zijn eerste opdracht is op 10 september een oefenmatch in Koeweit. Irak wilde in eerste instantie Sven-Göran Eriksson als selectieheer, maar met de Zweed werd geen akkoord gevonden.

   

  Irak was er 1 keer bij op de Wereldbeker: in 1986 in Mexico. In de groepsfase was België toen een tegenstander: de Rode Duivels wonnen met 2-1.