• home
 • video
 • pas verschenen

  Serge Pauwels mag weer fietsen na zijn val in de Tour

  Serge Pauwels op 22 juli in de Tour.

  Serge Pauwels mag opnieuw koersen. De 34-jarige renner van Dimension Data kreeg groen licht na een controle van zijn elleboog in het ziekenhuis. De breuk is goed geheeld en dus staat niets nog deelname aan competitie in de weg.

  Serge Pauwels brak zijn elleboog in de Tour de France, in de finale van de rit op 22 juli naar Carcassone. Zijn Tour was voorbij. Daags nadien onderging hij een operatie.

   

  Gisteren moest Pauwels op controle in het AZ Monica in Deurne. "Uit onderzoek blijkt dat de breuk perfect geheeld is en dus kreeg ik groen licht om weer in competitie te treden", zegt een gelukkige Pauwels.     

   

  Pauwels hoopt nog altijd op een ticket voor het WK in Innsbruck. Die wedstrijd vindt plaats op 30 september en is voer voor klimmers.

   

  "Ik rijd mijn eerste wedstrijd van 12 tot 16 september in de Ronde van Slovakije met de nationale ploeg. Die ploeg is een mix van Belgische beloften en profs. Daarna volgt nog een aantal koersen in Italië en hopelijk ook dat WK natuurlijk."     

   

  Bondscoach Kevin De Weert maakt zijn selectie bekend op 10 september, dus voor de Ronde van Slovakije, al sluit dat niet uit dat Pauwels al wordt opgenomen in de selectie of er later nog aan toegevoegd wordt.

  Tweet in juli: