• home
 • video
 • pas verschenen

  Salumu verlaat stage Belgian Lions met blessure: "Er is niet genoeg tijd"

  Salumu ligt even in de lappenmand.

  De Belgian Lions kunnen geen beroep doen op Jean Salumu (28) in de twee oefenwedstrijden tegen Estland en de prekwalificatiematch voor het EK tegen Portugal. 

  De nieuwe bondscoach Dario Gjergja bereidt de twee oefenwedstrijden tegen Estland voor en de prekwalificatiewedstrijd voor het EK tegen Portugal. Jean Salumu, sterkhouder onder Gjergja bij Oostende, haakte af op stage in Letland.

   

  De Belgische Speler van het Jaar kampt met een blessure aan zijn beide achillespezen, een letstel dat hij opliep in de voorbereiding bij zijn nieuwe Turkse club Sakarya Buyuksehir.

   

  “Ik hoopte tijdens de start van de nieuwe campagne van de Belgian Lions met rust

  en behandeling met de medische staf alsnog fit te geraken. Jammer genoeg is er niet genoeg tijd en moet ik afzeggen. Ik ben echter blij dat ik toch opnieuw de sfeer bij de Lions en met de nieuwe bondscoach Dario Gjergja heb kunnen opsnuiven", zegt Salumu.

   

  "Nu wil bij mijn club Buyuksehir verder revalideren. We zijn gekwalificeerd voor de beslissende voorronde van de Champions League en eind september wil ik dan ook klaar zijn voor mijn debuut bij mijn nieuwe club. De Turkse competitie begint op 8 oktober.”