• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Flames in de wolken: "Dat WK-ticket, dat pakken we sowieso!"

  Door een 2-1-zege tegen Italië verzekerden de Belgische voetbalvrouwen zich van de barrages voor het WK-voetbal. "We schrijven opnieuw geschiedenis", jubelt bondscoach Ives Serneels.

  "Beste match van de Flames sinds ik bondscoach ben"

  "Ik had een week geleden al gezegd: als we 6 op 6 pakken, halen we de barrages. Vandaag schrijven we opnieuw geschiedenis, want we stonden nog nooit zo dicht bij een WK", zegt bondscoach Ives Serneels, die vorige zomer ook al het EK mocht afwerken met zijn Flames.

   

  "We speelden een fantastische match, misschien wel de beste sinds ik bondscoach ben. In 90 minuten geven we 1 kans weg, helemaal op het einde. En die penalty zou ik nog wel eens willen zien. Het is ook fantastisch om te zien dat ze met deze druk kunnen omgaan."

   

  "We mogen niet vergeten van waar we komen. En nu halen we 19 op 24 in een groep met 3 landen die op het EK aanwezig waren en ook nog Roemenië, dat er net niet bij was. Ik ben blij dat ik coach ben van deze bende."

  Philtjens: "Mentaal gegroeid"

  Davina Philtjens was de verpersoonlijking van de Belgische over-mijn-lijk-mentaliteit, ook al ging ze één keer te ver en veroorzaakte zo de penalty. "Je ziet dat we mentaal gegroeid zijn. Die vechtmentaliteit toonden we ook al in Roemenië, toen we het moeilijk hadden."

   

  "Iedereen werkt heel hard aan zichzelf. We zijn er allemaal hard mee bezig. Er is maar 1 ticket, maar als we zo voortdoen, kan alles."

  Wullaert: "Historisch moment"

  "Dit is een historisch moment en we hebben dit zeker verdiend", zegt Tessa Wullaert, die toch ook nog eens de "zure maand april" aanhaalde, waar België misschien wel rechtstreekse kwalificatie liet liggen. "We wilden iets rechtzetten", zegt ze daar over.

   

  "In de 1e helft brachten we mooi voetbal, in de 2e helft hielden we het gesloten. Italië kreeg buiten die penalty niet veel kansen, al was het helemaal op het einde wel nog bibberen. Als we spelen zoals vandaag, met dezelfde fighting spirit, dan is dat WK-ticket mogelijk."

  Vanmechelen: "Een superteam"

  Davinia Vanmechelen was de vrouw van de match, maar ze wimpelde achteraf alle lof af. "We hebben dit allemaal te danken aan het team. Samen hebben we gevochten, we zijn een superteam. Ik had wel gedacht dat we het zouden afmaken, omdat we genoeg ervaring hebben. En dat WK-ticket? Dat komt er sowieso!"

  Cayman: "Magisch"

  "Hier hadden we niet van kunnen dromen", zegt Janice Cayman. "Dit is magisch. Vanaf minuut 1 hadden we het onder controle. We maken elke wedstrijd progressie. Het is nu zelfs al zo dat de plaatsjes steeds duurder worden. Dat is een goed teken."