• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Niemand zal de standaard van het WK willen laten zakken"

  Roberto Martinez.

  Martinez zag zijn groep vandaag voor het eerst op training.

  Roberto Martinez riep vandaag zijn spelersgroep voor het eerst sinds het WK weer samen. De bondscoach is zeer te spreken over de nieuwe Nations League-formule en verwacht geen decompressie bij de Belgische groep. "Ik heb bij de Duivels nog nooit een gebrek aan motivatie gezien."

  "Nations League? Concept was nodig"

  Bondscoach Roberto Martinez kon op zijn eerste training geen beroep doen op kersverse vaders Koen Casteels en Toby Alderweireld. Simon Mignolet, Marouane Fellaini, Nacer Chadli, Yannick Carrasco en Christian Benteke bleven binnen voor verzorging. Davy Roef werd bij de selectie gehaald, zodat er 3 doelmannen beschikbaar waren.

   

  Er zitten ook 4 nieuwkomers in de kern. "We zijn zeer enthousiast. De boys verdienen het om hier te zijn. Of ze ook zullen spelen? We zullen kansen geven aan spelers die het verdienen op training. Maar als je nieuwe gezichten oproept, dan is dat om hen kansen te geven in matchen", vertelde Roberto Martinez.

   

  De Duivels oefenen tegen Schotland en spelen dan tegen IJsland hun eerste match in de Nations League, een formule die Martinez wel kan pruimen. "Bij een nieuwe competitie heb je eigenlijk altijd een testperiode nodig om te perfectioneren. Maar het concept was wel nodig."

   

  "Je wil geen spelers oproepen voor alleen maar vriendschappelijke matchen. We zijn nu verlost van zulke betekenisloze matchen en we vermijden de grote onderlinge kloof tussen de tegenstanders. De matchen hebben nu allemaal zin."

  "Geen team zijn dat enkel op een toernooi presteert"

  Voor Roberto Martinez en zijn Duivels begint het tijdperk na het WK. Hoe zal hij die periode aanpakken? "De benadering blijft ook na het WK gelijk. We kunnen geen team zijn dat enkel op een toernooi presteert. De ploeg heeft een maatstaf gezet en die moeten we doortrekken."

   

  De vorige match van de Duivels ging om het brons, vrijdag volgt een oefenpot tegen Schotland. "Maar ik heb in deze groep nog nooit een gebrek aan motivatie gezien. Dat verwacht ik nu ook niet. Ik zie een hongerige groep die de ervaringen van het WK wil doortrekken. Niemand zal de standaard van het WK laten zakken."

  Bekijk de persconferentie van Roberto Martinez: