• home
 • video
 • pas verschenen

  POLL. Mulder verdedigt revancherende Mbappé. U bent het daar niet mee eens

  Mbappé laat zich duidelijk niet opzij zetten

  Kylian Mbappé kreeg zaterdag een rode kaart nadat hij zich revancheerde op een verdediger van Nîmes. "Ik zou het opnieuw doen", zei Mbappé vrank en vrij. Jan Mulder neemt het voor hem op. U vindt dan weer dat een speler het recht niet in eigen hand mag nemen.

  "Ik heb geen spijt van mijn reactie.  Als het opnieuw zou gebeuren, dan doe ik het opnieuw.", dat was de verrassende uitleg van Mbappé na de match.

   

  "Ik kan zulke acties niet tolereren. Als er bij dezelfde fout de intentie is om de bal te spelen, dan is er geen probleem. Die intentie was er totaal niet."

   

  "Maar het is niet erg. Ik zal naar de commissie gaan en me verdedigen."

  Bekijk de actie en de reactie:

  "Marc, doe niet zo gevoelig"

  "Ik vind dat hij gelijk heeft", zegt Jan Mulder. "Iemand een duw geven in je verontwaardiging... Waarom Mbappé eruit sturen?"

   

  Marc Degryse is het met die stelling duidelijk niet eens: "De volgende keer gaan ze het zeker bewust doen als ze weten dat hij iedere keer zo reageert. Dan gaat hij niet veel meer spelen."

   

  "Ik zou uiteraard ook strenger zijn voor diegene die de eerste overtreding maakt. Maar je kan toch niet het recht in eigen hand nemen?"

   

  "Mja, recht? Marc, doe niet zo gevoelig", zegt Jan Mulder. "Dat is geen fysieke bedreiging, maar een reactie op een heel vervelende schop."

  Bekijk de discussie in Extra Time over Mbappé

  POLL: U vindt dat een speler het recht niet in eigen hand kan nemen

  Al zijn de verschillen niet heel erg groot. Dit is het resultaat van de poll.

   

  Wat vind jij van de reactie van Mbappé?

  • Je kunt het recht niet in eigen hand nemen: 56%
  • Ik volg Jan Mulder. Mbappé heeft gelijk: 44%

   

  Totaal aantal stemmen: 11.472