• home
 • video
 • pas verschenen

  Française wint proloog Lotto Belgium Tour, Kopecky is 5e

  De proloog van de Lotto Belgium Tour is een kolfje naar de hand van de Française Aude Biannic gebleken. Ze legde de 3,66 kilometer net iets sneller af dan 2 Nederlandse vrouwen. Lotte Kopecky eindigde 5e.

  Nieuwpoort was het toneel van de proloog van de 7e editie van de Lotto Belgium Tour. Met Van Dijk, Van Vleuten en Johansson telt de erelijst heel wat grote namen, maar dit jaar kozen de meeste toppers voor een andere wedstrijd.

   

  Ook Jolien D'hoore is er dit jaar niet bij in de Belgische rittenkoers en dus wordt er vooral naar Lotte Kopecky gekeken. Die deed het met een 5e plaats behoorlijk. Titelverdedigster Anouska Koster was een seconde sneller dan Kopecky, maar helemaal bovenaan vinden we de 27-jarige Française Aude Biannic, de Franse kampioene op de weg.

  Uitslag proloog

  1. Aude Biannic (Fra) - 3,66 km in 4'51"
  2. Riejanne Markus (Ned) op 2"
  3. Anouska Koster (Ned) - 3"
  4. Alison Jackson (Can) - 3"
  5. Lotte Kopecky - 4"
  12. Annelies Dom - 12"
  13. Julie Van de Velde - 13"

  Verslag van de proloog