• home
 • video
 • pas verschenen

  Joos over niet scorende Ronaldo: "Ridicuul dat hij prijs niet kwam halen"

  " "

  Filip Joos vindt het klein dat Ronaldo zijn ex-ploegmaat Modric niet kwam eren.

  Marc Degryse koos voor Parma-Juventus als zijn Moment van de Week in Extra Time, waarin Cristiano Ronaldo weer niet tot scoren kwam. De Portugees, van Real naar Juve gegaan, trof nog niet raak in 3 duels. Dat de ijdele vedette zijn prijs niet ging ophalen op het Champions League-gala zat de tafel ook dwars.

  Het was de meest opmerkelijke transfer afgelopen zomer: na 9 jaar en bijna 500 goals ruilde Ronaldo Real Madrid voor Juventus. Zijn komst verhoogde letterlijk de aandelen van de Italiaanse kampioen en figuurlijk de interesse in de Serie A.

   

  Maar er wordt met een vergrootglas gekeken naar de prestaties van de 33-jarige aanvaller. "Iedereen zit te wachten op de eerste goal van Ronaldo", schetst Degryse. "Normaal gaat scoren voor hem al 15 jaar makkelijk. Hij maakt er een stuk of 40, 50 per jaar."

   

  "Tegen Parma zat het hem eerst niet mee bij een goeie kopbal langs de verkeerde kant van de paal. Dan begint het pijnlijker te worden en gaat hij forceren. We zagen dingen die we normaal nooit van hem zien."

   

  "Doelpunten maken is zijn kenmerk, maar het lukt voorlopig niet bij zijn nieuwe ploeg. Zijn coach heeft wel een punt dat dat in Italië net iets moeilijker is. Hij heeft in Spanje in 3 seizoenen meer dan 40 competitiegoals gemaakt. Dat zal in Italië niet lukken, denk ik."

   

  "Al heeft dit niet zozeer met de tegenstander te maken. Het is het begin bij een nieuwe club. Je ziet dat hij wat forceert en zich nog niet helemaal op zijn gemak voelt. Maar ik denk: toon niet dat je geïrriteerd bent. Niemand kan hem bekritiseren, want dan verwijst hij naar de voorbije 15 jaar. Maar zijn tegenstanders lachen er wel een beetje mee."

  Messoudi ziet nog ander aspect: "Niet komen opdagen bij Europees gala"

  Vorige week bij de loting van de groepsfase van de Champions League reikte de Europese bond UEFA ook zijn prijzen van vorig seizoen uit. Ronaldo eindigde tweede in de verkiezing van Europees voetballer van het jaar achter zijn Real-maat Luka Modric. De Portugees was wel Aanvaller van het Jaar.

   

  Messoudi ziet daar ook een link: "Hij was uitgenodigd en is zelfs niet komen opdagen." Er stond nochtans een helikopter klaar om hem naar Monaco te brengen. Niemand heeft de prijs van beste aanvaller in ontvangst genomen.

   

  Joos toont onbegrip: "Dat vind ik klein. Het is bovendien ook nog eens Modric, die er jaren voor heeft gezorgd dat hij kon scoren en de man die hij nu mist achter hem. Hij had hem moeten eren. Dit is echt ridicuul."