• home
 • video
 • pas verschenen

  Cyriel Dessers krijgt een nieuwe coach bij Utrecht

  " "

  Utrecht staat maar 11e met 5 op 12.

  Utrecht zoekt een nieuwe trainer. De Nederlandse voetbalclub stopte de samenwerking met zijn oud-speler Jean-Paul de Jong (47). De ex-middenvelder nam afgelopen winter over van Erik ten Hag, die naar Ajax trok. Maar de chemie was niet optimaal. Utrecht begon de competitie met 5 op 12 en is pas elfde.

  Bij Utrecht spelen de Belgische spitsen Cyriel Dessers en Othman Boussaid. Hoofdaandeelhouder Frans van Seumeren legt de situatie van de club uit: "Bij de aanstelling van Jean-Paul was het vertrouwen van de spelersgroep broos, maar toch besloten we hem een kans te geven."

   

  "Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol. Bij de zomerevaluatie bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas niet met het gewenste resultaat, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities."

  Tweet van Utrecht: