• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Marc Coucke antwoordt op vraag met micro tussen de deur

  Marc Coucke en de Sporza-microfoon.

  Vandaag steken de bobo's van de Pro League de koppen bij elkaar in het KBVB-gebouw. Onder meer de veelbesproken "indicatieve tabel" ligt er op tafel. Onze man wilde vanochtend weten wat Marc Coucke van die tabel vindt.

  De indicatieve tabel deed een 10-tal dagen geleden heel wat stof opwaaien. De tabel schrijft uniforme straffen voor overtredingen voor, waardoor er geen wildgroei meer ontstaat aan uitspraken.

   

  De tabel moest voor het seizoen goedgekeurd worden, maar precies daar knelt het schoentje, want dat is niet volgens de correcte procedure gebeurd.

   

  Daardoor brak een soap los met de strafbepalingen van onder meer Club Brugge-spits Wesley en Standard-draaischijf Carcela.

   

  Vandaag buigt de Pro League zich tijdens een Raad van Bestuur (11u) en Algemene Vergadering, met alle profclubs (14u), over de indicatieve tabel.

   

  Toen de Sporza-reporter ter plaatse voor de meeting van 11u aan Pro League-voorzitter Marc Coucke een vraagje wilde stellen over de tabel, staken de schuifdeuren van het bondsgebouw even stokken in de wielen.

  Bekijk het filmpje met Coucke en de microfoon van onze Sporza-journalist