• home
 • video
 • pas verschenen

  "Bij Benoot en Teuns ging het wel erg snel van ambitie naar WK voorbereiden"

  Tiesj Benoot.

  Benoot kwam in deze Vuelta zwaar ten val.

  De Belgen konden in deze Vuelta nog niet oogsten, maar Michel Wuyts ziet nog mogelijkheden. "Drie zeges zoals vorig jaar zullen we dit jaar niet krijgen, maar ik acht twee ritoverwinningen nog zeker mogelijk", zegt onze commentator.

  "De Tier is aan de uitbouw van zijn lichaam bezig"

  "Wie me al vrolijk gemaakt heeft? Floris De Tier", zegt Michel Wuyts over de klimmer van LottoNL-Jumbo. "Hij heeft het niet bij één ontsnapping gehouden. En hij maakt ook telkens deel uit van het blok dat de kopmannen in stelling brengt."

   

  "Ik ken hem al langer, maar de diepere kennismaking gebeurt in deze Vuelta. Ik heb de indruk dat hij lichamelijk volwassen wordt. Hij is aan de uitbouw van zijn lichaam bezig en dat merk je."

  "Wat zijn Benoot en Teuns waard voor het klassement?"

  Van Tiesj Benoot en Dylan Teuns had onze commentator meer verwacht.

   

  "Benoot is natuurlijk zwaar gevallen en zijn knie ziet er niet goed uit, maar het terugvallen van de ambitie voor het klassement naar een ritje winnen of het WK voorbereiden, dat is wel zeer snel gebeurd. Namelijk in één rit: de eerste rit in lijn. Dat vind ik jammer."

   

  "Nu weten we nog altijd niet wat ze waard zijn in het klassement, zeker in een eerste grote ronde waarin ze voor een klassement hadden kunnen gaan. Heeft Benoot vorderingen gemaakt tegenover vorig jaar? Dat weten we niet."

   

  "En bij Teuns blijven we ook op onze honger zitten. Hopelijk groeien ze hier nog en krikken ze hun vormpeil op om op het WK een rol te spelen, en dan hopelijk geen bescheiden rol."

  "Lambrecht? Anciens vinden dat bescheidenheid primeert"

  Hoe hebben jonkies Laurens De Plus (22) en Bjorg Lambrecht (21) al gepresteerd? "Die derde plaats van De Plus in de eerste rit was spetterend, maar toen ze met z'n allen klaar waren voor de volgende aankomsten bergop, was het overleven."

   

  "Kan hij de stap zetten naar het aanvallende patroon? Je moet er in blijven geloven, zeker als je ziet van waar hij komt na die zware val in Lombardije en op training. Wat Teuns zondag deed, moet De Plus ook kunnen."

   

  "Lambrecht gelooft erg in zichzelf. Zelfvertrouwen is goed, maar de geschiedenis leert ons dat vooral anciens in deze sport dat niet zo graag horen, dat bescheidenheid nog altijd primeert en geapprecieerd wordt."

   

  "Hij heeft hier toch al ervaren dat er een enorm verschil is tussen schitteren in de Ronde van de Toekomst en meedoen voor de prijzen in Spanje. Mocht hij in deze tweede week één keer kunnen meedoen voor de prijzen, dan zou dat al een stapje vooruit zijn."

  "De Gendt? Moet op manier gebeuren die je niet verwacht"

  Zit er in deze Vuelta nog een Belgische ritzege in? "Daar moeten we op hopen, maar het zal toch zoals Benjamin King moeten zijn. Het zal een etappe met baroudeurs zijn, in de hoop dat onze landgenoten een vrijgeleide binnen hun ploegen krijgen."

   

  "Waarom kan Teuns het geen tweede keer proberen? Zijn jump kan niet volledig weg zijn, maar tegen zijn strijdmakkers op het niveau van de Waalse Pijl komt hij hier tekort. Er moet nog wat aan geschaafd worden."

   

  "Vorig jaar wonnen we 3 ritten. Dat zal dit jaar niet meer gebeuren, maar 2 zeges acht ik nog mogelijk. We moeten natuurlijk ook rekening houden met Thomas De Gendt, maar het zal zoals vorig jaar moeten gebeuren op een manier die je niet verwacht. Ook hij zal nog een hoger niveau moeten halen als hij in aanmerking wil komen voor het WK."