Messi niet op shortlist "Speler van het Jaar", Courtois finalist bij keepers

  Thibaut Courtois neemt het op tegen Lloris en Schmeichel.

  Voor het eerst sinds 2006 staat Lionel Messi niet op de shortlist voor "FIFA Speler van het Jaar". De drie kanshebbers zijn Cristiano Ronaldo, Mo Salah en Luka Modric. Thibaut Courtois is dan weer een kanshebber op de titel "Doelman van het Jaar".

  De Wereldvoetbalbond FIFA heeft zijn drie finalisten bekendgemaakt voor de award van "Speler van het Jaar". Sinds 2008 hebben Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de buit onder elkaar verdeeld, en is het steevast de vraag welke schaduwfavoriet hen uitdaagt. 

   

  Maar voor het eerst sinds 2006 staat Messi niet op de shortlist. De Argentijnse dribbelkont won wel de landstitel en de Copa del Rey met Barcelona, maar dat volstond niet. 

   

  De FIFA koos voor Cristiano Ronaldo, die met Real Madrid de derde Champions League-titel op rij won, zijn ploegmaat Luka Modric, die Kroatië ook nog naar de WK-finale loodste, en Mo Salah, die 32 goals scoorde in de Premier League voor Liverpool.

   

  Rode Duivels Eden Hazard en Kevin De Bruyne, die wel nog bij de tien genomineerden stonden, vallen dus af. 

  De shortlist van "FIFA Speler van het Jaar":

  • Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus)
  • Luka Modric (Real Madrid)
  • Mo Salah (Liverpool)

  Courtois kanshebber voor "Doelman van het Jaar"

  Rode Duivel Thibaut Courtois is naast de Fransman Hugo Lloris en de Deen Kasper Schmeichel een van de drie genomineerden voor de trofee voor "Doelman van het Jaar".

   

  Courtois werd na een uitstekend wereldkampioenschap in Rusland al verkozen tot "Beste doelman van het WK" en daar kan hij nu nog een prijs aan toevoegen. Op 24 september wordt de winnaar bekendgemaakt op de FIFA Awards in Londen. Vorig jaar ging de titel naar Juventus-icoon Gianluigi Buffon.

  De shortlist van "Doelman van het Jaar":

  • Thibaut Courtois (Chelsea/Real Madrid)
  • Kasper Schmeichel (Leicester City)
  • Hugo Lloris (Tottenham)

  Franse strijd tussen Zidane en Deschamps

  Met een Franse wereldtitel op zak lijkt bondscoach Didier Deschamps de grootste kanshebber om met de award van "Trainer van het Jaar" te gaan lopen. Maar hij krijgt concurrentie van zijn landgenoot Zinedine Zidane, die Real Madrid drie keer de Beker met de Grote Oren bezorgde.  Ook Zlatko Dalic, bondscoach van verliezende WK-finalist Kroatië, staat op de shortlist. 

  De shortlist van "Trainer van het Jaar":

  • Didier Deschamps (Frankrijk)
  • Zinedine Zidane (Real Madrid)
  • Zlatko Dalic (Kroatië)

  Wie scoorde het "Doelpunt van het Jaar"?