• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo nog droog bij Juve: "Je maakt niet zomaar 40 goals in Italië"

  Cristiano Ronaldo

  Wanneer maakt Cristiano Ronaldo zijn eerste goal voor Juventus?

  Juventus rijgt ook dit seizoen de zeges aan elkaar, maar toch liggen ze in Italië meer wakker van de prestaties van Cristiano Ronaldo. Die wacht nog altijd op zijn eerste officiële goal voor Juventus.

  23 doelpogingen, 0 treffers. Het zijn geen fraaie statistieken die Cristiano Ronaldo kan voorleggen bij Juventus. Omdat de ploeg gewoon blijft winnen, neemt de druk op de Portugees nog niet toe, maar je kunt er gif op innemen dat de eerzuchtige Ronaldo zelf stilaan nerveus begint te worden.

   

  "In de Serie A besteden teams nu eenmaal veel aandacht aan het defensieve werk", legt Juve-coach Allegri het verschil uit tussen de competitie in Spanje en Italië. "Daarmee wil ik mij voor alle duidelijkheid niet zeggen dat het hier beter is."

   

  "Er wordt vaak neerbuigend over de Serie A gesproken, maar het is heel moeilijk om hier 40 goals te maken in een seizoen. Higuain deed het eens, maar dat was uitzonderlijk. Meestal word je hier topschutter met 26 of 27 goals. En meestal wordt de club met de topschutter geen kampioen. Dat is misschien beter voor ons."

   

  Ook ploegmaat Blaise Matuidi maakt zich geen zorgen. "Cristiano is een geweldige speler en zal binnenkort zijn rekening wel openen. Hij was ongelukkig tegen Parma en geërgerd omdat hij niet kon scoren. Maar het komt wel. We zullen hem daarbij helpen."

  Vorig jaar nog een tragere start voor Ronaldo

  Het is niet de eerste keer dat Cristiano Ronaldo in een lagere versnelling aan zijn seizoen begint. We hoeven maar terug te gaan tot vorig seizoen, toen hij pas bij zijn 28e doelpoging zijn eerste doelpunt maakte voor Real Madrid. Uiteindelijk scoorde hij er toch nog 26 in 27 competitiematchen.