McLaren schuift Vandoorne opzij, Norris neemt zijn zitje over

  Heeft Stoffel Vandoorne nog een toekomst in de F1?

  Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen niet meer voor McLaren uitkomen. Dat heeft de Britse renstal in een persbericht laten weten. Reserverijder Lando Norris schuift een plaatsje op in de pikorde.

  Stoffel Vandoorne maakte sinds 2013 deel uit van de McLaren-familie, eerst in hun jeugdprogramma, later in het GP2-kampioenschap, daarna als reserverijder en sinds 2017 als een van de vaste rijders.

   

  Vandoorne reed tot nu toe 34 GP's voor McLaren, maar een echt gelukkig huwelijk was het niet. Dat geeft hij zelf ook toe. "Hoewel we niet het succes hebben behaald waarop we allemaal gehoopt hadden, heb ik de voorbije 2 jaar er enorm van genoten. Ik had een goeie relatie met iedereen bij het team."

   

  "Ik ben McLaren dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en ik zal in de resterende 7 races voluit blijven gaan. Binnenkort maak ik mijn plannen voor volgend seizoen bekend."

  "We gaven hem niet de tools om zijn talent te tonen"

  Zak Brown, de grote baas van McLaren, steekt de hand in eigen boezem. "Het is evident dat we Stoffel niet de juiste tools hebben kunnen geven om zijn echte talent te kunnen tonen. Toch is hij altijd een fantastische teamspeler gebleven. Hij is een harde werker en heeft een uitstekende reputatie in het team."

   

  "We wensen Stoffel dan ook het allerbeste in het vervolg van zijn carrière. We zullen hem altijd blijven ondersteunen." Het plaatsje van Vandoorne gaat naar Lando Norris. De 18-jarige Brit is net als onze landgenoot een product van McLarens Young Driver Programme.

   

  Ook Fernando Alonso kondigde al eerder zijn afscheid bij McLaren aan. Hij stapt wellicht over naar de endurance. Alonso wordt vervangen door Carlos Sainz.