• home
 • video
 • pas verschenen

  Kersvers Moeskroen-coach Storck: "We moeten stoppen met lange bal"

  Bernd Storck werd vandaag voorgesteld op Le Cannonier.

  Bernd Storck (55) is er rotsvast van overtuigd dat hij Moeskroen naar het behoud kan loodsen. "Er zitten veel talentvolle spelers in mijn selectie", zei de nieuwe coach bij zijn persvoorstelling.

  Na 5 speeldagen zette Moeskroen, dat nog steeds troosteloos laatste staat zonder punten, coach Frank Defays op de keien. Zijn opvolger Bernd Storck leidde vandaag zijn eerste training.

   

  "Ik had een goed gevoel na de eerste training", zei de 55-jarige Duitser. "Het was niet goed tegen Charleroi, maar er zit veel talent in mijn spelersgroep. Ik heb mijn voetbalfilosofie al uitgelegd en ik voel dat ze willen bijleren."

   

  "We moeten samen aan de weg naar succes timmeren. Ondanks de slechte resultaten is de sfeer in de groep goed."

   

  De oud-bondscoach van Hongarije weet goed wat hij wil veranderen. "Ik wil meer beweging zien, zowel aanvallend als verdedigend. Ik wil een gedisciplineerde groep op training. Tactisch moeten we stoppen met lange ballen en over de grond beginnen spelen."

   

  "Ik ben er honderd procent van overtuigd dat we uit de gevarenzone kunnen raken. We hebben 10 dagen om ons volgende duel (tegen Kortrijk, red) voor te bereiden. We spelen eerst nog een oefenwedstrijd tegen de Franse tweedeklasser Troyes: dan zal ik twee verschillende elftallen opstellen om een beeld te kunnen vormen."

  Tweet: