• home
 • video
 • pas verschenen

  Deense bond zoekt (heel dringend) voetballers na heisa over portretrechten

  Christian Eriksen.

  Onder meer Christian Eriksen is niet te spreken over de houding van de Deense bond.

  Het zit er bovenarms op tussen de Deense voetbalbond en de nationale mannenploeg. Het dispuut over de portretrechten heeft het kookpunt bereikt en het is nog maar de vraag welke Deense spelers deze week tegen Wales en Slovakije zullen spelen.

  Een tijdje geleden was er al een akkefietje bij de Deense vrouwenploeg over portretrechten, deze keer zijn de mannen het onderwerp van een stevige rel.

   

  Het dispuut gaat over de portretrechten van de spelers en over de deals die ze met sponsors mogen sluiten. De onderhandelingen slepen al een tijdje aan en de vraag van de Deense selectie om de huidige regeling nog even aan te houden, werd door de Deense bond resoluut van tafel geveegd.

   

  Dat zorgde voor grote onvrede bij de Deense voetballers, die wellicht hun kat sturen naar de oefeninterland van woensdag tegen Wales en de Nations League-wedstrijd van zondag tegen Slovakije.

   

  De nummer 9 van de FIFA-ranking zou nu op zoek zijn naar vervangers in de lagere Deense reeksen. Bij de Deense bond houden ze alvast hun hart vast. Als ze niet genoeg spelers voor de komende interlands kunnen optrommelen, dreigt uitsluiting voor het EK van 2020.