• home
 • video
 • pas verschenen

  Opgave Odeyn op WK duatlon lange afstand, 3e titel voor Fransman

  Seppe Odeyn.

  Odeyn (archieffoto) haalde de finish niet.

  Duatleet Seppe Odeyn heeft geen tweede wereldtitel op de lange afstand op zijn erelijst kunnen zetten. Onze landgenoot gaf op. Het goud was voor de Fransman Gaël Le Bellec.

  Seppe Odeyn imponeerde de voorbije jaren. In 2016 werd hij in Zofingen (Zwitserland) wereldkampioen, in 2015 en 2017 werd hij vicekampioen.

   

  Op de vruchtbare Zwitserse grond mikte Odeyn op een tweede titel, maar onze landgenoot had niet zijn beste dag en moest de strijd staken. Het goud ging naar Frankrijk. Gaël Le Bellec was ook al in 2014 en 2015 de sterkste.

   

  De deelnemers moesten achtereenvolgens 10 kilometer lopen, 150 kilometer fietsen en nog eens 30 kilometer lopen. Le Bellec klaarde die klus in 6 uur, 7 minuten en 50 seconden. Daarmee was hij sneller dan zijn landgenoot Yannick Cadalen en de Duitser Felix Köhler. De Russische titelhouder Maxim Kuzmin werd vierde.