• home
 • video
 • pas verschenen

  "Het kan niet dat Anderlecht maar 30 minuten draait en dan stilvalt"

  Hein Vanhaezebrouck.

  Hein Vanhaezebrouck kon het late gelijkspel tegen Antwerp maar moeilijk verteren.

  Anderlecht begon met 12 op 12 veelbelovend aan het seizoen, maar de twee "testwedstrijden" tegen Club Brugge en Antwerp laten paars-wit toch met een wrange nasmaak achter. "Dit is Anderlecht. We moeten de controle 90 minuten kunnen houden", zegt Hein Vanhaezebrouck na de 1 op 6.

  "Zulke zaken kunnen voor mij niet"

  "Het is bijna onvoorstelbaar", reageerde Hein Vanhaezebrouck na de late gelijkmaker van Antwerp bij Anderlecht. "De eerste 25 minuten brachten we het beste voetbal van dit seizoen. Dat had ik dit seizoen nog niet gezien, ook niet in de voorbereiding. Het was goed, met veel kwaliteit en initiatief."

   

  "We hadden de controle, met 80 procent balbezit. Hoe kan je dan op zo'n korte termijn naar een andere situatie gaan, met 70 procent balbezit voor Antwerp na de rust? Zulke zaken kunnen voor mij niet en die heb ik eigenlijk nog maar weinig meegemaakt in mijn carrière."

   

  "Je kunt op kwaliteit weggedrukt worden, maar dit is Anderlecht. We moeten 90 minuten de controle kunnen houden. Daar zijn we blijkbaar niet toe in staat. "

   

  "Ook tegen Club hadden we een goeie periode in de eerste helft, maar na de pauze sloeg de motor niet aan. Dat zijn problemen die we dringend van de baan moeten helpen. Anders zullen we nog zulke wedstrijden krijgen."

  "Op dit niveau is dit niet genoeg"

  Het vernieuwde Anderlecht zou tegen Club Brugge en Antwerp twee keer getest worden. Wat is de balans van Hein Vanhaezebrouck? "Het feit dat we iedere keer wegzakken is een teleurstelling", zegt de T1.

   

  "We worden hard geconfronteerd met de realiteit: op dit niveau is dit niet genoeg. We moeten meer brengen. Het kan niet zijn dat Anderlecht maar 30 minuten draait en dan stilvalt."