• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Duitser Marcus Ehning springt naar winst in Brussel

  Marcus Ehning

  Marcus Ehning met Comme Il Faut.

  Marcus Ehning heeft de Grote Prijs op de Stephex Masters in Brussel gewonnen, een vijfsterrenjumping. De Duitser was razendsnel met zijn paard Comme Il Faut. Christophe Vanderhasselt was de enige Belg die de barrage haalde. Hij werd uiteindelijk 5e.

  De Wereldruiterspelen staan voor de deur, maar eerste verzamelde de wereldtop in Wolvertem voor de Stephex Masters. Er stonden 8 Belgen aan de start van de afsluitende Grote Prijs (1,60m), maar alleen Christophe Vanderhasselt schopte het met Identity Vitseroel tot in de barrage.

   

  Bruynseels, Wathelet, Vernaet, Verlooy en Olivier Philippaerts verzamelden 4 strafpunten. Nicolas Philippaerts sloot zijn omloop af met 12 strafpunten.

   

  In de finale moest Vanderhasselt als eerste de piste in. Hij tikte één balk uit de lepels en werd met zijn tijd (43"45) vijfde. Vier ruiters bleven foutloos en Marcus Ehning was afgetekend de snelste. De chrono stopte na 40"67. De Zweed Lindelöw werd tweede, Lauren Hough derde.