• home
 • video
 • pas verschenen

  "Iceman" Räikkönen slaat weer toe, Finse commentator uit zijn dak

  Räikkönen pole

  Räikkönen haalde gisteren voor het eerst dit jaar de pole, voor Vettel en Hamilton.

  De polepositie pakken in een Ferrari op het Italiaanse circuit van Monza. Voor veel autoliefhebbers is het de ultieme droom, maar de Fin Kimi Räikkönen bleef er gisteren uiterst rustig bij. "Iceman" leek - geheel volgens zijn natuur - niet onder de indruk, in tegenstelling tot een commentator in zijn thuisland.

  Het circuit van Monza is voor alle liefhebbers van de rode bolides van Ferrari het hoogtepunt van het Formule 1-seizoen. Ferrari hoopte dan ook om een van zijn twee rijders op de polepositie te krijgen voor de Grote Prijs van Italië. Niet Sebastian Vettel (2e), maar wel Kimi Räikkönen viel die eer dit keer te beurt, tot grote vreugde bij de Scuderia. 

   

  Bij de eerste pole voor de Fin dit jaar zou je een vreugde-uitbarsting van jewelste verwachten, maar niets was minder waar. Toen zijn team hem meedeelde dat hij de snelste tijd had gereden, deed de koele Fin zijn reputatie van ijskonijn alle eer aan. Geen explosie van vreugde, wel een kurkdroge "thank you" was de respons van de 38-jarige Fin. 

  Bekijk hier de koele reactie van Räikkönen

  Zijn landgenoot in de commentaarbox is net iets enthousiaster

  De conclusie trekken dat Finnen weinig emotie tonen is echter iets te voorbarig. Een Finse commentator volgde de kwalificaties in Monza op de voet en toen bij het overschrijden van de streep bleek dat zijn landgenoot vanaf de pole zou mogen starten, ging hij helemaal uit zijn dak. Bekijk hieronder zijn uitbundige reactie.