Heemeryck haalt top 5 in WK Ironman 70.3 van Zuid-Afrika

  Pieter Heemeryck haalde de top 5 in een sterk deelnemersveld.

  Op het WK Ironman 70.3 in Port Elizabeth, Zuid-Afrika, heeft Pieter Heemeryck een knappe 5e plaats behaald ondanks een zeer sterk deelnemersveld. Voor onze landgenoot is het zijn eerste top 5-notering op het WK triatlon lange afstand. 

  In Zuid-Afrika stond vandaag het WK Ironman 70.3 op het programma, een wedstrijd die met een enorm sterk deelnemersveld kon pronken. De Duitser Jan Frodeno, olympisch kampioen in Peking en tweevoudig wereldkampioen in de volledige Ironman, won de wedstrijd net als in 2015. Hij zette een tijd neer van 3u36'31".

   

  Op het podium volgden de Brit Alistair Brownlee, olympisch kampioen in Rio, en vijfvoudig wereldkampioen en titelhouder Javier Gomez Noya. De Britse nummer twee volgde een goeie minuut op Frodeno met een tijd van 3u37'42", de Spanjaard zette een tijd neer van 3u38'27".

   

  Heemeryck, die op een einde van de halve marathon op de 4e plaats lag, moest finaal nog de Amerikaan Kanute voorlaten. Hij hield toch knap stand voor een top 5-finish. De 28-jarige Leuvenaar zette een tijd neer van 3u43'05".

   

  Heemeryck was dan ook zeer tevreden met zijn prestatie. "Ik ben heel gelukkig, vooral omdat het totaal onverwacht komt. Ik droomde wel van de top 5, maar gezien de concurrentie dit jaar was de top 10 realistischer."