• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten geeft eindzege extra glans met winst in afsluitende tijdrit

  Annemiek van Vleuten op de tijdritfiets.

  Van Vleuten was de snelste op de laatste dag.

  Annemiek van Vleuten heeft de Boels Ladies Tour gewonnen. Ze begon als leider aan de slottijdrit en haar trui kwam niet meer in gevaar. De Nederlandse won de afsluitende rit zelfs met maar liefst 22 seconden voorsprong.

  Van Vleuten was eigenlijk voor deze slotrit al zeker van de eindzege. Ze had een voorsprong van 18 seconden op Lucinda Brand. Die was vandaag 3'38" trager dan Van Vleuten en donderde zo naar beneden in de eindstand.

   

  De leidster reed als laatste alle tijden van haar concurrentes van de tabellen. Europees kampioene tijdrijden Ellen van Dijk was de enige die enigszins in de buurt kwam van de toptijd van Van Vleuten. Al bleef het verschil groot: 22 seconden.

  Uitslag rit 6:

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - 18,6 km in 24'00"

  2. Ellen van Dijk (Ned) - op 22"

  3. Anna van der Breggen (Ned) - 32"

  4. Mieke Kröger (Dui) - 49"

  5. Tayler Wiles (VS) - 1'

  Eindklassement

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - in 14u34'54"

  2. Ellen van Dijk (Ned) - op 52"

  3. Anna van der Breggen (Ned) - 1'05"

  4. Tayler Wiles (VS) - 1'44"

  5. Leah Kirchmann (Can) - 1'45"