• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitser Bernd Storck (55) moet Moeskroen redden

  Bernd Storck woonde gisteren Charleroi-Moeskroen (3-1) bij.

  Bernd Storck woonde gisteren Charleroi-Moeskroen (3-1) bij.

  Moeskroen heeft een opvolger voor Frank Defays gevonden: de komst van de 55-jarige Duitser Bernd Storck, ex-bondscoach van Kazachstan en Hongarije, werd  vanochtend officieel gemaakt. Moeskroen staat troosteloos laatste met 0 op 18. Storck tekende een contract van 1 jaar mét optie.

  Frank Defays werd deze week aan de deur gezet bij Moeskroen na de slechte start in de Jupiler Pro League. Defays was in februari Mircea Rednic komen vervangen en hield Moeskroen vorig seizoen in eerste klasse, maar nu kwam er door de 0 op 15 toch een einde aan de samenwerking. Gisteren verloor Moeskroen zelfs voor de zesde keer op een rij, weliswaar zonder Defays.

   

  Zijn vervanger ging Moeskroen in Duitsland zoeken, want Bernd Storck wordt maandag voorgesteld als nieuwe coach. Storck zat gisteren al in de tribune op Charleroi. De Duitser was van 2015 tot 2017 bondscoach van Hongarije, waarmee hij op het EK in Frankrijk de achtste finales bereikte. Daarin waren de Rode Duivels met 0-4 te sterk. Hij werd opgevolgd door Georges Leekens bij Hongarije, zonder veel succes. Leekens werd na tegenvallende resultaten aan de deur gezet.

   

  Verder was Storck ook nog bondscoach van Kazachstan en was hij assistent bij verschillende clubs in Duitsland, waaronder Borussia Dortmund. Daar kende hij als speler in de jaren 80 ook een succesvolle periode, waarin hij meer dan 100 wedstrijden speelde.