• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys stelt ploeg voor: "Respect voor Van Aert en Van der Poel, maar willen ze kloppen"

  De renners van Telenet-Fidea.

  De renners van Telenet-Fidea.

  Over twee weken al wordt het startschot gegeven voor het veldritseizoen. Telenet-Fidea stelde vandaag zijn ploeg voor met kopmannen Toon Aerts en Lars van der Haar. Ploegleider Sven Nys is ambitieus. "We moeten respect hebben voor de 2 fenomenen Van Aert en Van der Poel, maar we gaan het ze niet makkelijk maken."

  De zomer is het land nog niet uit, maar de veldrijders kijken al naar het nieuwe seizoen. Bij Telenet-Fidea willen ze beter doen dan vorig jaar. Toen haalde de ploeg met Lars van der Haar 1 klassementscross binnen en Van Kessel en Aerts boekten enkele zeges in niet-klassementscrossen.

   

  "Ik was tevreden over de regelmaat", zei ploegleider Nys op de voorstelling. "We pakten een paar zeges en behaalden vooral veel podiumplaatsen. Dit is een hechte groep, die heel veel plezier maakt, maar serieus is wanneer het serieus moet zijn."

   

  Renners Toon Aerts, Quinten Hermans, Corné van Kessel en Lars van der Haar bleven zelf voorzichtig in hun voorspellingen. Van trainer Kris Wouters mag er best wat meer ambitie zijn. "Natuurlijk botsen we op Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar het is niet omdat zij aan de start staan, dat je vooraf al moet aangeven dat je voor plek drie rijdt. Als je dat zegt, moet je niet starten."

  Het is niet omdat Wout en Mathieu aan de start staan dat je moet zeggen dat je voor plaats 3 rijdt. Dan moet je niet starten.

  Kris Wouters

  "Leeuw op de trui tonen"

  "Onze jongens moeten de ambitie hebben om hen het vuur aan de schenen te leggen, elke wedstrijd moet gereden worden", vindt Kris Wouters.

   

  "We blijven realistisch, maar we gaan wel ons best doen, we moeten wel durven en elke gelegenheid die zich voordoet om te winnen of op het podium te staan, moeten we grijpen."


  Sven Nys treedt de trainer bij. "De voorbije twee jaar hebben we een mooie evolutie doorgemaakt. Ik denk dat elke renner innerlijk zeker ambitieus genoeg is, dat ze die leeuw op hun trui willen tonen, maar dat ze voorzichtig zijn in hun uitspraken."

   

  "We moeten respect hebben voor de twee fenomenen in de cross, maar wees gerust, we gaan hen zeker en vast proberen te kloppen en het hen niet gemakkelijk maken."

  Er werd gedold op de ploegvoorstelling