• home
 • video
 • pas verschenen

  Vitesse huurt Musonda: "Hij stond al 3 jaar op onze radar"

  Musonda heeft zich nooit kunnen doorzetten bij Chelsea.

  Charly Musonda Jr. wil zijn carrière leven inblazen in de Eredivisie. De 21-jarige Belg speelt dit seizoen op huurbasis voor Vitesse. "Charly heeft een goeie actie, veel snelheid en is technisch vaardig."

  Vitesse heeft Charly Musonda Jr. een levenslijn geworpen. De Nederlandse club uit Arnhem huurt de creatieve speler voor een seizoen van Chelsea. Technisch directeur Marc van Hintum: "We hebben Charly al drie jaar op de radar staan."

   

  "Hij is een veelzijdige speler, die zowel op tien als op de beide flanken kan spelen. Charly heeft een goede actie, heeft veel snelheid en is technisch vaardig." Vitesse heeft met 5 op 9 zijn start niet gemist. "Musonda sluit na de interlandperiode zo snel mogelijk aan."

   

  Musona doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht, maar trok in de zomer van 2012 naar Chelsea, waar hij augustus 2017 zijn officiële debuut maakte in de Premier League. Vanaf januari zat hij evenwel bij Celtic, ook in het seizoen 2015-2016 werd hij uitgeleend, aan Betis.