Ga naar de inhoud

Nele Gilis verovert bronzen medaille op EK na match tegen zus

Het podium bij de mannen en de vrouwen.

Nele Gilis heeft ons land een bronzen medaille bezorgd op de Europese Kampioenschappen squash. De Belgische klopte in de partij om de derde plaats haar zus Tinne Gilis met 3-0.

De zussen Gilis waren naar het EK afgezakt met medailledromen. Nele Gilis hoopte op goud na een bronzen en een zilver EK-medaille de voorbije jaren, maar in de halve finales struikelde ze over Coline Aumard uit Frankrijk. Na een felbevochten partij verloor ze met 2-3.

 

Ook Tinne verloor haar halve finale tegen de latere winnares Millie Tomlinson. De zussen moesten het zo tegen elkaar opnemen in de strijd om het brons. Nele trok overtuigend aan het langste eind. Na 33 minuten stonden de eindcijfers op het bord: 11-5, 11-4, 11-4.

Nele Gilis (rechts) met de andere medaillewinnaars