• home
 • video
 • pas verschenen

  José Mourinho tegen de pers: "Ik ben een van de beste coaches ooit"

  José Mourinho houdt wel van een steekspel met de pers.

  José Mourinho en persconferenties, het blijft voor vuurwerk zorgen. Gisteren ging de coach van Manchester United vol in de aanval en haalde er zelfs Hegel bij.

  Zondag speelt Manchester United bij Burnley, een belangrijke match voor José Mourinho, die onder vuur ligt. In zijn perspraatje kon hij het weer niet laten om de pers uit de dagen. Mourinho begon met zijn palmares op te sommen.

   

  "Ik heb 8 titels gewonnen", stak de Portugees van wal. "Ik ben de enige coach die kampioen is geworden in Italië, Spanje en Engeland. En de tweede plaats met United vorig seizoen was een van mijn grootste verwezenlijkingen."

   

  "Ik ben de coach van een van de grootste club van de wereld, maar ik ben dan ook een van de beste coaches ooit. Met de tweede plaats en winst in de Europa League was ik succesvol vorig seizoen, maar dat willen jullie (de pers, red.) niet toegeven."

   

  Maar beschouwt Mourinho zich nog als een van de beste coaches als hij geen titel wint met Manchester United? "Stellen jullie soms dezelfde vragen aan de coach die vorig seizoen derde werd? Of vierde of vijfde?"

   

  "Ik analyseer zelf mijn prestaties en voor mij is het belangrijker wat ik ervan denk dan wat het oordeel van de pers is. Leest iemand van jullie soms werk van de grote filosofen? Hegel of zo?" En daarna gooide Mourinho nog uitspraken van de Duitse filosoof Hegel naar de pers.

  Bekijk de uitspraken van Mourinho: