• home
 • video
 • pas verschenen

  Eline Berings doet er nog minstens een jaar bij als topsporter

  Eline Berings

  Berings breit er nog een jaartje aan.

  Eline Berings gaat sowieso nog een jaar door als topsporter. Dat heeft ze bekendgemaakt na de Memorial Van Damme. Daar werd ze 7e op de 100m horden. 

  Berings had voor de zomer aangekondigd dat ze na afloop van het seizoen zou beslissen over haar toekomst. Ze kan op dit moment enkel op een werkloosheidsuitkering rekenen en het leek er dan ook op dat veel zou afhangen van een eventueel profcontract, maar nu heeft ze de knoop toch al doorgehakt. 

   

  "Ik stop niet", zei Berings na de Memorial. "Als ik naast een contract grijp, zou dat heel erg ontmoedigend zijn, maar mijn beslissing staat vast. Ik ga op alle mogelijke manieren de middelen bijeen proberen te krijgen, om mij komende winter in betere omstandigheden te kunnen voorbereiden."

   

  "Ik ben nog enorm ambitieus en geloof dat het nog een stuk sneller kan. Er zit nog meer in. Daarom blijf ik lopen. Op de Memorial ging ik alweer onder de 13 seconden. Dat ik dat elke week kon dit seizoen, is behoorlijk zot. Alleen de kers op de taart kwam er niet op het EK, waar ik de finale miste. Die moet er dan volgend seizoen maar komen."

   

  "Als ik op deze manier nog één of twee jaar kan voortdoen, wil ik zeker proberen om de kers op de taart te zetten vooraleer ik stop."

  Beluister hier de reactie van Berings na de Memorial