• home
 • video
 • pas verschenen

  Coleman loopt 9"79 op 100m in Brussel: "The sky is the limit"

  Coleman toont de Amerikaanse vlag na zijn triomf in Brussel.

  Christian Coleman liep 9"79 in Brussel, de snelste tijd van 2018.

  Christian Coleman zorgde voor dé internationale prestatie op de 42e Memorial met zijn 9"79 op de 100 meter, de snelste tijd dit jaar. "Dit was de eerste wedstrijd dit jaar waarin ik vol vertrouwen startte", vertelde de Amerikaan na zijn race aan Sporza.

  Coleman had in het begin van het jaar hamstringproblemen en dat zorgde voor heel wat trainingsissues. Sommigen zeiden hem dat het beter zou zijn om zijn seizoen vroegtijdig af te sluiten, maar hij beet door. 

   

  "Mijn training staat weer op punt, ik was klaar om hier te presteren", vertelde de snelste man ter wereld op dit moment. Hij versloeg zijn Amerikaanse rivaal en topfavoriet Ronnie Baker en de Jamaicaan Yohan Blake.

   

  Coleman liep de perfecte race. "Ik heb hard gewerkt aan mijn start en mijn finish. Vandaag vielen alle puzzelstukken op zijn plaats. Deze snelste tijd van het jaar betekent heel veel voor mij. Omdat ik geblesseerd was, vergaten de mensen mij. Ik kwam naar hier om de hele wereld en mezelf te bewijzen dat ik de beste van de wereld ben. En dat deed ik."

   

  De gedrongen Amerikaan heeft al het wereldrecord op de 60 meter indoor.  Wordt hij ook de nieuwe held op de 100 meter? "Dat kan. Als ik maar gezond blijf en hard blijf werken. The sky is the limit."

   

  Coleman kreeg een staande ovatie van het Brusselse publiek, toen hij de streep overschreed: "Het publiek werd gek. Die ambiance stuwt me vooruit. Het was een geweldige ervaring hier in Brussel."

  De 100 meter in Brussel: