• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Blaak rondt vlucht succesvol af en wint koninginnenrit

  Chantal Blaak onderweg.

  Blaak schudde in het slot haar medevluchters van zich af.

  Chantal Blaak heeft de vijfde rit in de Boels Ladies Tour op indrukwekkende wijze gewonnen. De Nederlandse wereldkampioene zat mee in de vroege vlucht en kwam na 150 kilometer solo over de finish. Lotte Kopecky was de beste Belgische op plek 4. Annemiek van Vleuten blijft leider.

  Na 10 kilometer trokken kozen vier rensters al het ruime sop. Ook Blaak schoof mij in die vroege vlucht en dat zou een meesterlijke zet blijken. Het viertal sprokkelde vier minuten voorsprong bij elkaar op het bergachtige parcours.

   

  Met nog 16 kilometer te rijden kregen de koplopers gezelschap van nog 3 rensters. Dat werd Blaak net iets te druk en ze plaatste haar aanval. Ploegmaat Dideriksen stopte goed af en de 6 rensters werden nog opgeslokt door het peloton, maar Blaak kon haar inspanning wel volhouden tot de finish. Ze kwam solo aan in Sittard.

   

  Van Vleuten begint morgen in de leiderstrui aan de afsluitende tijdrit.

  De finish van Chantal Blaak

  Uitslag rit 5:

  1. Chantal Blaak (Ned) - 158 km in 4u10'24"
  2. Giorgia Bronzini (Ita) - op 46"
  3. Lucinda Brand (Ned) - allen z.t.
  4. Lotte Kopecky
  5. Maria Giulia Confalonieri (Ita)
  6. Jeanne Korevaar (Ned)
  7. Lisa Brennauer (Dui)
  8. Arlenis Sierra (Cub)
  9. Barbara Guarischi (Ita)
  10. Elena Cecchini (Ita)

  Klassement na rit 5:

  1. Annemiek van Vleuten (Ned)

  2. Lucinda Brand (Ned)

  3. Eugenia Bujak (Pol)

  4. Eleonora van Dijk (Ned)

  5. Leah Kirchmann (Can)