• home
 • video
 • pas verschenen

  Benoot bijt door met gehavende knie: "Het valt beter mee dan gedacht"

  Het zit Tiesj Benoot niet mee in de grote ronden dit jaar. In de Tour viel hij al snel uit met een ontwrichte schouder en gekneusde ribben. In de Vuelta liep het gisteren mis in de 7e rit. Benoot viel en liep een diepe snijwonde aan zijn knie op.

  De foto die Benoot op Twitter plaatste voorspelt weinig goeds. De Lotto-Soudal-renner weet ook niet wat te verwachten. "Na een harde eerste week voelde ik me vrijdag heel goed. Ik keek uit naar een leuke finale..."

   

  "Tot die stomme crash. Ik hoop dat mijn knie goed herstelt en dat ik voort kan in de Vuelta..."

   

  Op het moment dat het peloton de vluchters leek te vatten, was er een valpartij in het peloton. Benoot was een van de mannen die averij opliep. Hij zat even aan de kant, maar stapte toch vrij snel op de fiets. 

   

  Benoot beet vandaag op zijn tanden en toonde zich zelfs in de finale. "Het viel beter mee dan verwacht", reageerde hij bij Sporza. "Het wordt afwachten tot we die knie eens echt kunnen bekijken. Het is nu vooral belangrijk dat het niet erger wordt. Maar het is nog steeds de bedoeling om de Vuelta uit te rijden. Ik moet morgen overleven en dan bekijken we op de rustdag alles eens."

  Bekijk de beelden van de val met Benoot: