• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats kloppen Letland, maar Meesseman valt uit

  Emma Meesseman.

  Emma Meesseman (archieffoto) liep een blessure op.

  Op een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Valencia, met ook nog Spanje en Frankrijk, hebben de Belgian Cats in de wedstrijd om de derde plaats met 61-53 gewonnen van Letland. Bij de rust stonden ze 30-19 voor. Domper op de feestvreugde was de blessure van Emma Meesseman. 

  Emma Meesseman was met 15 punten en 7 rebounds de uitblinker bij de Belgische vrouwen, maar kort voor het einde moest Meesseman met een voetblessure naar de kant. Er wordt gevreesd voor een zware verstuiking, maandag zullen onderzoeken meer duidelijkheid brengen. Ook Kim Mestdagh (kuit) en Antonia Delaere (enkel) kwamen niet ongeschonden uit het duel.

   

  De Cats zijn in volle voorbereiding op het WK in Tenerife (22-30 september). In eigen land oefenen ze nog tegen Turkije (7 en 8 september) en Argentinië (14 en 16 september). Op het WK zijn ze ingedeeld in een groep met Spanje, Japan en Puerto Rico.

   

  "In vergelijking met vorig jaar hebben we veel progressie gemaakt. We winnen nu van Europese subtoppers", toonde Philip Mestdagh zich tevreden na de wedstrijd tegen Letland.

   

  De bondscoach heeft er bovendien goede hoop op dat hij nog voor het WK Ann Wauters zal recupereren, maar houdt zijn hart vast voor de blessure van Meesseman. "Zelfs zonder Ann Wauters, denk ik dat we op het WK een kwartfinale mogen ambiëren. Maar zonder Emma wordt dat natuurlijk wel heel erg moeilijk."