• home
 • video
 • pas verschenen

  Markovic komt niet naar Anderlecht, toch is Coucke "supercontent over mercato"

  " "

  Lazar Markovic speelde in de terugronde bij Anderlecht, uitgeleend door Liverpool.

  Luc Devroe werkte in alle stilte aan de terugkeer van Lazar Markovic naar Anderlecht, maar de transfer is op de valreep afgesprongen. De flankaanvaller was in de terugronde op uitleenbasis van Liverpool aan de slag in het Astridpark en scoorde - eens fit - goeie punten.

  Het was een opvallende nieuwkomer van Herman Van Holsbeeck, toenmalig Anderlecht-manager, tijdens de voorbije wintermercato: Markovic stond bekend als een talent, maar zijn carrière zat al enkele jaren in het slop. De 24-jarige Serviër had weken nodig om nog maar gewoon fit te raken.

   

  In de paar wedstrijden die hij speelde, toonde hij zich technisch kunnen. Zo scoorde hij een fraaie goal tegen Genk. Maar hij was ook blessuregevoelig. 

   

  Op Deadline Day toverde Devroe Markovic weer uit zijn hoed: de Serviër ging zijn laatste contractjaar in bij Liverpool, dat met Anderlecht een akkoord had gevonden. Maar met de speler zelf - die in de zomer zei hoger te willen mikken dan België - werd geen deal gevonden.  "Het ontbrak hem aan goesting", tweette voorzitter Marc Coucke gisteravond iets voor middernacht in het Frans.

   

  De nieuwe baas in het Vanden Stock-stadion is evenwel een tevreden man. "Beste RSCA-fan, dit was de mercato. Ikzelf ben supercontent, veel gedaan in 3 maanden. De laatste transfer is niet gelukt, maar toch sterke en evenwichtige kern! Tot zondag, Marc", richtte hij zich persoonlijk tot de Anderlecht-supporters.

   

  Eerder op de dag haalde Anderlecht Bubacar Sanneh, de verdediger van Midtjylland, dan toch binnen na lange en zware onderhandelingen. De Gambiaan wordt de duurste verdediger in België. Hij zou tussen de 6 en 8 miljoen kosten.

  Coucke bedankt fans: "In youth we trust"

  Vandaag kwam Coucke nog even terug op het einde van de zomerse transfermarkt. Hij vatte die kort samen en was blij dat de supporters de laatste transferuren op de voet volgden: "16 inkomende transfers, 16 vertrekkende, 3 essentiële contracten verlengd, topjeugd 12 eerste contracten."

   

  "Verdediging en aanval fel versterkt, middenveld behouden wat goed is. Iywt in elke linie. (Iywt: In youth we trust, red) Zalige fans, sterk geëngageerd. Klaar voor het seizoen!"

   

  "En als ik de duizenden supporters zie die afgelopen avond de laatste uren van de mercato volgden, vol van emotie, bedank ik hen en wens ik hen proficiat voor hun betrokkenheid. Ik houd van jullie, we gaan ons blijven inspannen voor jullie."

  Tweets van Coucke: