• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: de eerste baltoets van Bolt als profvoetballer was niet meteen scherp

  Usain Bolt zag zijn droom vandaag in vervulling gaan.

  Usain Bolt zag zijn droom vandaag in vervulling gaan.

  De Jamaicaanse spurtlegende Usain Bolt (32) heeft zijn droom dan eindelijk kunnen waarmaken. Bolt debuteerde vandaag met zijn Australische club Central Coast Mariners in een vriendschappelijke wedstrijd tegen een amateurploeg.

  Proefperiode van 6 weken

  De snelste man op aarde aasde al langer op een carrière als profvoetballer. Bolt probeerde het eerder al bij Borussia Dortmund en Strømsgodset, maar daar ving de Jamaicaan telkens bot.

   

  Daarna bleef het even stil rond Usain Bolt en zijn voetbaldroom, tot de Australische club Central Coast Mariners aangaf de Jamaicaan een kans te willen geven. Bij de club uit de Australische A-league kreeg Bolt 6 weken om zijn talent te etaleren. 

  Usain Bolt

  Bolt in duel met een speler van Central Coast Football

  Bolt: "Ben de Mariners echt dankbaar voor deze kans"

  Vandaag maakte Bolt dan zijn langverwachte profdebuut in de met 6-1-gewonnen wedstrijd tegen Central Coast Football, een amateurclub. Meer dan tienduizend toeschouwers mochten de blijde intrede van "Lightning Bolt", die na de rust bij een 5-0 stand inviel, meemaken. Na de match stond Bolt kort de pers te woord.

   

  "Dit is een prachtig moment om op dat veld te komen en echt professioneel voetbal te spelen. Ik ben de "Mariners" echt dankbaar voor deze kans."

   

  "De wedstrijd zelf verliep goed voor mij.  Het was wat ik ervan verwacht had. Ik ben fitter dan toen ik hier toekwam, maar moet me nog wat inpassen in het team. Het publiek gaf me vandaag in ieder geval genoeg motivatie. "

   

  "Maar ook de spelers hebben me -als ploeggenoot- geaccepteerd en proberen me op training nog veel dingen bij te brengen, en me aan te moedigen er voor te gaan."

  Bekijk hier hoe Bolt zijn debuut maakt bij zijn Australische club

  Zijn eerste baltoets was niet meteen wat het moest zijn: