• home
 • video
 • pas verschenen

  Vicewereldkampioen verspringen Lawson "vliegt" tegen de dopinglamp

  Jarrion Lawson won vorig jaar nog zilver op het WK in Londen.

  Jarrion Lawson won vorig jaar nog zilver op het WK in Londen.

  De Amerikaanse verspringer Jarrion Lawson (24), die vorig jaar op het WK in Londen zilver veroverde, is betrapt op het gebruik van de anabole steroïde trenbolon. Wanneer Lawson zijn positieve plas afleverde is niet bekend.

  Jarrion Lawson won in 2017 zilver op het WK atletiek in Londen met een sprong van 8m44. Een jaar eerder viel hij nog net naast het podium op de Olympische Spelen in Rio. 

   

  De prestaties van de Amerikaan, die ook op de 100 en 200 meter uitkomt, worden nu in twijfel getrokken nadat de Athletics Integrity Unit (AIU), een organisatie die ijvert voor een propere atletiek, bekendmaakte dat Lawson een positieve dopingplas afgeleverd had. De verspringer werd ook voorlopig geschorst. 

   

  Lawson zelf reageerde met een communiqué en roept uiteraard zijn onschuld uit. "Ik ben 100 procent proper en absoluut betrouwbaar. De beslissing zal snel vallen in deze zaak en dan zal mijn onschuld bewezen zijn."