• home
 • video
 • pas verschenen

  Stapt Van Aert niet mee over naar Roompot? "Niet gediend met situatie"

  Wout van Aert moet het uithangbord worden van Roompot-Crelan, de nieuwe procontinentale fusieploeg, maar daar lijkt hij zelf minder zin in te hebben. "Hij is niet gediend met de situatie", zegt manager Jef Van den Bosch.

  Het management van Veranda's Willems-Crelan was al enkele weken op zoek naar een nieuwe partner. Aqua Blue Sport haakte af, maar gisteren was er wel witte rook: Roompot-Nederlandse Loterij hapte toe voor de fusieploeg.

   

  Voor Wout van Aert, die het speerpunt van de ploeg zou moeten worden, werd er te veel achter zijn rug bekokstoofd. "Communicatie is de essentie van een goede samenwerking", schreef hij eerder in een tweet. "Iedereen valt uit de lucht en steeds ben ik degene die men aanspreekt zonder dat ik zelf van iets weet. Ze verwachten prestaties van mij, maar volgend jaar op deze manier?"

   

  In een interview met Het Laatste Nieuws lijkt Van Aert geen zin te hebben in een overstap naar Roompot-Crelan. "Bijna iedereen in het team is vertrokken, maar ik kon geen kant op omdat ik onder contract lig", zegt hij in de Belgische krant. "Toch houdt het een keer op. En dat moment is nu gekomen. Ik wil zelf mijn carrière plannen."

   

  Waar de toekomst van Van Aert dan ligt, is niet duidelijk. Manager Jef Van den Bosch heeft zelf nog niet met zijn poulain gesproken. "Maar het is wel al even duidelijk dat hij niet met de situatie gediend is", zegt hij aan onze redactie. Nick Nuyens, manager van Team Sniper, was niet bereikbaar voor commentaar.

  Tweet: