• home
 • video
 • pas verschenen

  Sniper Cycling verwacht dat Van Aert contract voor 2019 respecteert

  Wout van Aert is misnoegd over de communicatie rond de fusie met Roompot.

  Wout van Aert is misnoegd over de communicatie rond de fusie met Roompot.

  Sniper Cycling, de procontinentale wielerploeg van Wout van Aert, heeft vandaag met een persbericht orde op zaken proberen te stellen in de saga rond de fusie met de Nederlandse wielerformatie Roompot. "Wij zijn loyaal ten opzichte van lopende overeenkomsten, hopelijk onze renners ook".

  "Verbintenis Van Aert loopt tot december 2019"

  De saga rond de samensmelting van Veranda's Willems-Crelan en de Nederlandse wielerformatie Roompot bereikte zijn kookpunt nadat boegbeeld Wout Van Aert op Twitter zijn ongenoegen had geuit over de gebrekkige communicatie over de deal.  Van Aert vroeg zich ook luidop af of hij "op deze manier" wel kon of wilde presteren voor het team.

   

  Nick Nuyens, van Aerts teammanager bij Veranda's Willems-Crelan, gaf aan begrip te kunnen opbrengen voor de boosheid van zijn renner, maar het team van de wereldkampioen veldrijden zelf is dus minder mild in zijn reactie en tikte zijn kopman (voorzichtig) op de vingers.

   

  "Nu de samenwerking tussen Sniper Cycling en Roompot Vakanties officieel is aangekondigd, worden in deze periode de praktische details verder uitgewerkt om komend seizoen een zo competitief mogelijk team in te kunnen zetten."

   

  "Voor Wout van Aert, een van de speerpunten binnen het team, is een centrale rol weggelegd in 2019 vooraleer hij de overstap maakt naar de World Tour."

   

  "Van Aert heeft nog een lopende verbintenis met Sniper Cycling die afloopt op 31 december 2019. Wij stellen ons loyaal op ten opzichte van lopende overeenkomsten en vertrouwen erop dat onze renners hetzelfde doen."

  "Willen ons groeiproces verder zetten en competitief team bouwen rond van Aert"

   "Met Roompot Vakanties werd een nieuwe, stabiele hoofdsponsor aangetrokken die ons in staat stelt ons team op verschillende vlakken te versterken en Wout van Aert nog beter te omringen tijdens zijn wegprogramma."

   

  "We krijgen er immers niet enkel een gewaardeerde partner bij, maar ook enkele uitstekende renners, ervaren stafleden en een nog betere sportieve structuur en omkadering."

   

  "Kortom, de samenwerking met Roompot houdt in dat we als Sniper Cycling in de breedte een sterker en competitiever team kunnen bouwen om Wout van Aert nog beter te ondersteunen en ons groeiproces verder te zetten," besluit Sniper Cycling in het persbericht.