Ga naar de inhoud

meest recent

      Red Flames doen wat ze moeten doen in felbevochten duel tegen Roemenië

       vr 31 augustus 2018 21:05

      De Red Flames hebben in Roemenië een broodnodige zege geboekt in hun voorlaatste WK-kwalificatiematch. De nationale vrouwenploeg won dankzij een late goal van Van Kerkhoven met 0-1.

      De Red Flames hebben hun lot niet meer in eigen handen in hun kwalificatiecampagne. Enkel de groepswinnaars en de beste vier tweedes gaan door.  Daar waren de Flames voor de match tegen Roemenië niet bij en dus was een zege tegen Roemenië een noodzaak.

       

      België begon goed, maar kon het hoge tempo van de beginfase niet aanhouden. Roemenië herstelde het evenwicht. Goals vielen er niet in de eerste helft.

       

      De tweede helft bood meer spektakel. Bondscoach Serneels bracht Van Kerkhoven en even later Vanmechelen in. Wissels die rendeerden. Na een prachtige combinatie schoot Cayman op de paal en op voorzet van Vanmechelen duwde diezelfde Cayman van dichtbij ongelukkig op de doelvroouw van het thuisland.

       

      De Red Flames bleven aandringen, al moest doelvrouw Evrard enkele keren alert blijven op hoge voorzetten. België verdiende wel een doelpunt. Wullaert trapte tegen de dwarslat en Cayman kreeg geen penalty voor een fout in de 16. 

       

      Gerechtigheid geschiedde in de slotfase. Na een snelle aanval over de rechterflank schoot invalster Van Kerkhoven een voorzet van Wullaert tegenvoets in doel.

      Bekijk de goal van de Red Flames

      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
      Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.