Ga naar de inhoud

Lotto-Soudal promoveert winnaar Parijs-Roubaix bij beloften

 vr 31 augustus 2018 12:05
Dewulf met zijn zegegebaar dit jaar op de piste van Roubaix.
Stan Dewulf wordt op 1 januari 2019 profrenner bij de Belgische WorldTour-ploeg.

Stan Dewulf mag zich vanaf volgend wielerseizoen profrenner noemen bij Lotto-Soudal. De Belgische WorldTour-formatie beloonde de winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften met een tweejarig contract.

Dewulf is geen onbekende voor de ploeg, want de 20-jarige renner rijdt al drie jaar voor de beloftenploeg van Lotto-Soudal. Naast zijn titel in Parijs-Roubaix reed hij dit jaar ook nog enkele mooie ereplaatsen bij elkaar.

 

Zo eindigde Dewulf als zesde in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en was hij tweede in de gekende beloftenkoers Triptyque des Monts et Châteaux, waar hij twee ritten kaapte. 

"Logische stap"

Kurt Van De Wouwer, hoofd van de beloftenploeg bij Lotto-Soudal, vindt zijn promotie niet meer dan logisch. "Met deze resultaten moet je de stap naar het profcircuit durven zetten. Het is moeilijk te voorspellen of hij ooit een echte leider kan worden voor het klassieke werk, maar hij moet het zeker aan kunnen."


"Voor onze staff is het alleszins mooi om te zien dat iemand van de beloften kan doorstoten", zegt Van De Wouwer tot slot. We geloven echt dat Stan een mooie toekomst voor zich heeft."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.