• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Als Club z'n beste niveau haalt, is er wat mogelijk"

  Club Brugge wil geen mal figuur slaan in de Champions League.

  Peter Vandenbempt vindt dat Club Brugge een zware loting heeft in de Champions League, maar hij ziet toch ook mogelijkheden.

  Slecht is het niet, maar het wordt toch een hele opgave. Twee jaar geleden zei ik, ook wat in de flow van de prestaties van Gent een jaar eerder, dat een goed Club Brugge ook voor de 1/8e finales moest kunnen gaan in zijn groep met Leicester, Porto en Kopenhagen. Die voorspelling is met hun 0 op 18 niet helemaal uitgekomen. Op papier heeft Club nu een zwaardere loting, maar dat kan misschien geen kwaad.

  Atletico Madrid: buiten bereik

  Ik heb Atletico nog aan het werk gezien in de Europese Supercup en vooral in het begin was het indrukwekkend. Vergis je niet: Atletico heeft geïnvesteerd om de CL-finale te kunnen halen in eigen stadion.

   

  Het heeft Griezmann aan boord gehouden, Lemar en Martins zijn gekomen, achterin staat er nog altijd een muur, ... Het wordt een heel, heel zware opgave.

   

  Vorig jaar liep het mis in de CL voor Atletico. Dat was heel lang geleden. Het won daarna wel de Europa League om het goed te maken. Dit Atletico lijkt me buiten bereik.

  Borussia Dortmund: thuis zeker iets mogelijk

  Dortmund heeft er een tijdje over gedaan om het vertrek van Klopp op te vangen. Tuchel was nog goed, maar Bosz heeft het niet helemaal waargemaakt. Vorig jaar werd Dortmund ook maar 3e in zijn - weliswaar zware - CL-groep.

   

  Toch is er niet zo veel veranderd bij Dortmund. Batshuayi is er niet meer, maar het is interessant om uit te kijken naar Witsel. En de jonge Duitse talenten zijn er nog, zoals bijvoorbeeld Philipp en Weigl. Ze worden gekoppeld aan oude bekenden, zoals Götze en Reus.

   

  Wel nieuw is de coach. Lucien Favre deed het in het verleden al goed met Mönchengladbach, ook in de CL. Vorig seizoen speelde hij met Nice nog tegen Zulte Waregem.

   

  Het worden stevige duels met Dortmund, maar zeker thuis is er wel iets mogelijk.

  Monaco: niet meer de ploeg van 2 jaar geleden

  Monaco deed het 2 jaar geleden fantastisch, met geweldig voetbal. Coach Jardim is gebleven, maar er zijn gigantisch veel talenten vertrokken, om Mbappé maar niet te noemen.

   

  Vorig jaar was het al het Monaco van 2016 niet meer. Het werd toch nog 2e in de competitie, maar op een straatlengte achterstand van PSG. Lemar en Moutinho zijn nu ook weg. Er is wel nog mooi volk gebleven: Tielemans en Chadli zorgen, net zoals bij Witsel, voor dat extra Belgische element, en voorin maakt Falcao nog altijd de dienst uit, ook al is hij een klein beetje op zijn retour.

   

  Maar het is toch altijd oppassen met het Franse voetbal. Monaco blijft toch een goeie ploeg, al denk ik dat het beste Club Brugge tegen hen toch iets vermag.

  Er waren zwaardere groepen mogelijk

  De conclusie is dat er zwaardere groepen mogelijk waren voor Club Brugge. Atletico is Europese top, Dortmund is aan een inhaalbeweging bezig en het Franse voetbal staat toch nog altijd een stapje hoger dan het Belgische.

   

  Maar ik herhaal toch wat ik 2 jaar geleden heb gezegd: als Club Brugge zijn beste niveau haalt, is er wat mogelijk.

   

  Peter Vandenbempt