• home
 • video
 • pas verschenen

  Ullrich in ontwenningskliniek: "Geen alcoholprobleem, wel seks nodig"

  Jan Ullrich is door een diep dal gegaan, maar in de Betty Ford-ontwenningskliniek in Bad Brückenau werkt hij aan zijn herstel. "Maar die verhalen dat ik een prostituee heb gewurgd, zijn verzonnen."

  Jan Ullrich leek de voorbije maanden helemaal de weg kwijt. Er werd gesproken over drank- en drugsmisbruik en Ullrich liet zich ook opnemen in een ontwenningskliniek in Beieren. Maar in een interview met de Duitse zender RTL laat hij weten dat dat meer is om zijn ex-vrouw te plezieren dan om zijn verslavingen aan te pakken.

   

  "De favoriete mens in mijn leven is uit mijn hart gesprongen", zegt Ullrich over zijn breuk met Sara Steinhauser. "Het is alsof de zon is gesprongen. Ik heb de pijn sindsdien "een beetje" weggedronken met whisky."

   

  "Maar ik zit hier niet, omdat ik verslaafd ben aan alcohol of drugs. Ik heb in de moeilijkste fase van mijn leven gewoon wat overdreven. Ik heb iets te diep in het glas gekeken. Maar nu drink ik geen wijn of bier meer. Alleen af en toe nog een glas whisky."

  "Ik heb gewoon seks nodig"

  Ullrich mag dan wel naar eigen zeggen geen problemen hebben alcohol of drugs, seks heeft de ex-Tourwinnaar wél nodig. "Het is iets persoonlijks. Ik heb gewoon seks nodig. Dat is normaal. Ik ben een jonge man." Ullrich heeft wel een nieuwe vriendin, maar ze hebben blijkbaar een open relatie. "Als ik vier weken weg ben, moet ik iets doen om stoom af te laten."

   

  Zo belandde Ullrich onlangs ook in een bordeel, waar hij volgens de berichten een prostituee probeerde te wurgen. "Dat is allemaal verzonnen", zegt Ullrich nu. "Ze is een goeie actrice."

  "Ik heb weer meer energie"

  De ex-vrouw van Jan Ullrich drong aan dat hij zich zou laten opnemen. Het was een uitdrukkelijke voorwaarde als hij in de toekomst zijn kinderen nog wou zien. "Maar nu besef ik dat het ook voor mijzelf goed is. Ik heb weer meer energie, weer meer kracht."

   

  Fietsen zit er wel niet meer in voor Ullrich, "want mijn knie is kapot". "Toch ben ik heel gemotiveerd om hier te blijven werken aan mezelf."