Ga naar de inhoud

meest recent

Team van Wout van Aert heet volgend jaar Roompot-Crelan

 do 30 augustus 2018 10:06
Wout van Aert
Wout van Aert ligt nog een jaar onder contract bij het team.

Wout van Aert koerst volgend jaar voor een Belgisch-Nederlands team. Zijn huidige ploeg Veranda's Willems-Crelan smelt samen met de Nederlanders van Roompot. Het nieuwe team zal Roompot-Crelan heten.

Belgisch-Nederlands project

Het management van Veranda's Willems-Crelan was al enkele weken op zoek naar een nieuwe partner. Het Ierse team Aqua Blue Sport haakte af, Roompot-Nederlandse Loterij hapt wel toe.

 

"De ambitie van dit project is om een sterk Belgisch-Nederlands team te creëren en uit te bouwen, met een Belgisch-Nederlandse omkadering en zowel Belgische als Nederlandse renners en stafleden", klinkt het. "De ploeg wordt ingeschreven met een Belgische licentie. In de koers rijden we onder de Nederlandse vlag, omdat hoofdsponsor Roompot Vakanties Nederland als thuisbasis heeft."

 

Managers Nick Nuyens en Chris Compagnie krijgen er de Nederlander Michael Zijlaard als collega bij. De sportieve leiding van de procontinentale ploeg kleurt helemaal Nederlands. Ex-renners Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean Paul van Poppel zullen het parcours van Roompot-Crelan uitstippelen.

 

Naast de wegploeg behoudt het team ook een afdeling in het veld onder de noemer Crelan-Charles.

Jan-Willem van Schip
Roompot-renner Jan-Willem van Schip voert het peloton aan in Gent-Wevelgem.

Nog 1 jaar met Van Aert

Wout van Aert zal opgelucht ademhalen. Dinsdag uitte hij op Twitter nog zijn frustratie over de toekomst van zijn ploeg. De wereldkampioen veldrijden ligt er nog een jaar onder contract bij. In 2020 trekt Van Aert het plunje van WorldTourteam LottoNL-Jumbo aan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.