• home
 • video
 • pas verschenen

  "Met zijn loopvermogen en techniek moet de Ligue 1 Chadli liggen"

  Nacer Chadli zette zijn krabbel onder een contract voor 3 seizoenen in het prinsdom.

  Na 5 seizoenen heeft Nacer Chadli de deur van de Premier League dichtgetrokken. Monaco gooide een reddingsboei waarmee de Rode Duivel uit de Championship raakte. Sirik Geffray, onze kenner van het Franse voetbal, geeft meer uitleg.

  De transferpolitiek van Monaco is de laatste jaren duidelijk: jonge spelers kopen om ze met meerwaarde te kunnen verkopen. Nacer Chadli past met zijn 29 jaar niet in dat plaatje, maar dat wil niet zeggen dat hij een paniekaankoop is.

   

  "Na 3 wedstrijden in de Ligue 1 heeft Monaco gemerkt dat extra ervaring geen overbodige luxe is", zegt Geffray. "Bovendien voldoet hun linksachter Jorge niet. Monaco heeft wel Barreca gehaald bij Torino, maar Chadli heeft het voordeel polyvalent te zijn." Vannacht raakte bekend dat Monaco Jorge uitleent aan FC Porto met een aankoopoptie.

   

  "Ik denk dat de Ligue 1 Chadli moet liggen. De Rode Duivel heeft loopvermogen en techniek, maar houdt er meer van om uit het duel te spelen. Dat kan niet in de Premier League."

   

  "Trainer Leonardo Jardim verwacht van zijn backs dat ze aanvallend iets bijdragen. Denk aan wat Mendy, nu Manchester City, deed in het kampioenenjaar bij Monaco. Voor Monaco is Chadli een opportuniteit. Misschien dat Youri Tielemans wel een goed woordje heeft gedaan."

  Tweet:

  Meunier spreekt al van een "Belgische invasie"