• home
 • video
 • pas verschenen

  Luxemburgs team haalt groepsfase, Burnley, Basel en Atalanta niet

  Olympiakos-Burnley

  Burnley moet het Europese toneel nu al verlaten.

  Enkele gevestigde namen hebben zich laten verrassen in de play-offs van de Europa League. Verrassen deed F91 Dudelange ook, maar dan in positieve zin.

  Dudelange wordt gecoacht door Dino Toppmöller, de zoon van Klaus (die als Leverkusen-coach nog de CL-finale haalde). Die heeft een stevige ploeg gekneed van zijn Luxemburgers. In de vorige ronde stuntte Dudelange al door Legia Warschau uit te schakelen en nu doet het dat opnieuw met Cluj.

   

  Dudelange had de heenmatch gewonnen door goals van Turpel en Sinani en die 2 flikten het ook in Roemenië. Dudelange kwam zo zelfs 0-3 voor. Door 2 late goals van Cluj was het nog even zweten, maar Dudelange stoot wel als eerste Luxemburgse club door naar de groepsfase.

  210 minuten lang slaagden Kopenhagen en Atalanta er niet in om te scoren en dus moesten penalty's een winnaar aanwijzen. Castagne, die de hele match speelde bij de bezoekers, liet die kelk aan zich voorbijgaan. Andreas Cornelius deed dat tegen zijn ex-ploeg niet. De Deense aanvaller miste de beslissende strafschop.

  FC Basel is de laatste jaren een vaste klant in de groeps- en eindfase van de Europa League en occasioneel zelfs de Champions League. Maar het ene seizoen is het andere niet. De moeizame 3-2-zege in de heenmatch was al een teken aan de wand. Basel was baas in Cyprus, maar slikte in de 53e minuut een noodlottig doelpunt.

  De Griekse ploegen doen het goed in Europa dit seizoen. AEK Athene plaatste zich via de voorrondes voor de CL-groepsfase, PAOK sneuvelde maar op het nippertje. In de Europa League houdt Olympiakos de Griekse eer hoog. Dat deed  het al in de heenmatch in Griekenland. Burnley, nog altijd zonder Defour, moest een 3-1 goedmaken, maar dat zat er nooit in.