• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse renner Fonséca stopt door chronische reumatische aandoening

  Armindo Fonséca.

  Armindo Fonséca rijdt voor het peloton uit in de Tour van 2016.

  De Franse renner Armindo Fonséca (Fortuneo) stopt op 29-jarige leeftijd met koersen. Fonséca maakte op Twitter bekend dat hij aan de ziekte van Bechterew lijdt. "Maar ondanks deze aandoening heb ik een mooie carrière kunnen uitbouwen", zegt de Fransman. 

  Armindo Fonséca (29) werd in 2011 prof. Tussen 2014 en 2016 nam hij drie keer deel aan de Ronde van Frankrijk, maar de Fransman heeft vandaag zijn afscheid van de wielersport aangekondigd.

   

  Fonséca schrijft op Twitter dat hij reumapatiënt is. "Ik lijd aan de ziekte van Bechterew", zegt Fonséca. Bij die aandoening zorgen ontstekingen van de gewrichten in de wervelkolom en het bekken voor pijn en stijfheid.

   

  "Maar ondanks deze ziekte heb ik een mooie carrière kunnen uitbouwen en heb ik drie keer aan de Tour kunnen deelnemen", zegt Fonséca, die zijn lotgenoten nog een hart onder de riem stak.

   

  "Met een goede medische begeleiding en door naar jullie lichaam te luisteren, kunnen jullie sporten. Als renner heb ik kunnen vechten tegen deze ziekte. Zelfs met deze aandoening heb ik mooie momenten meegemaakt."

  De mededeling van Fonséca op Twitter: