• home
 • video
 • pas verschenen

  Foket zwaait AA Gent uit: "Dankbaarheid is op zijn plaats"

  Thomas Foket.

  Foket trekt naar de Ligue 1.

  Thomas Foket (23) heeft gisteren zijn laatste wedstrijd voor AA Gent gespeeld. De verdediger verkast naar Stade Reims in Frankrijk. "Ik heb AA Gent zien groeien. Ik mag me gelukkig prijzen dat ik dit van zeer dichtbij heb meegemaakt", vertelt Foket.

  Over laatste match: "Ik had het me anders ingebeeld"

  De transfer van Thomas Foket naar Reims hing al een tijdje in de lucht, na de Europese uitschakeling tegen Bordeaux stak de (ex-)Gent-speler zich niet meer weg. "Ik had het mij anders ingebeeld", vertelde Foket over zijn laatste match in Gentse loondienst.

   

  "Het zat er in en dat maakt het extra pijnlijk. In die twee wedstrijden zagen we het twee keer liggen, maar we laten het na. Bordeaux heeft gewacht en ze hebben hun kans genomen."

   

  "Dat maakt het seizoen nu heel lang. De weken zijn langer, net als de trainingsdagen. We hebben het vorig jaar al meegemaakt. We moeten nu alles op de competitie proberen te zetten en daar zijn we al beter gestart dan vorig seizoen."

  "Ik ben Gent dankbaar voor alles"

  Thomas Foket gebruikte in zijn interview met Peter Vandenbempt nog de "we-vorm", maar de verdediger trekt een streep onder zijn Gentse periode. "Ik wist het al twee matchen. Ik heb er echt alles aan gedaan om de kwalificatie af te dwingen, maar ik kijk terug op hele mooie herinneringen."

   

  "Ik heb hier de laatste jaren alles meegemaakt. Ik ben hier als kleine jongen toegekomen en ik ben nog altijd een kleine jongen, maar 6 jaar is niet niets."

   

  "Ik heb deze club zien groeien. Ik heb de echte dieptepunten gekend, maar ik mag me gelukkig prijzen dat ik alles van zeer dichtbij heb meegemaakt. Ik ben Gent dankbaar voor alles. Ik kon hier twee keer van nul starten, Gent heeft me twee keer gelanceerd. Dankbaarheid is op zijn plaats."

   

  "Ik ga er nu alles aan doen om de stap hogerop goed te verteren", zegt Foket. Zijn nieuwe club Reims speelt komend weekend tegen Montpellier? "Of ik zal spelen? Ik weet niet of mijn tikker dat aankan", grapte Foket, die een tijdje met een hartkwaal kampte. "Ik zou het seizoen willen uitdoen. Ik denk dat deze match nog te vroeg zal zijn."