• home
 • video
 • pas verschenen

  Cornet over truitjeswissel: "Andere speelsters wilden al revolutie starten"

  Cornet in een sportbh.

  Cornet merkte tijdens de match dat ze haar shirt verkeerd droeg.

  Alizé Cornet (WTA-31) heeft gereageerd op de commotie rond haar truitjeswissel. "Ik had nooit gedacht dat dit zo veel aandacht zou krijgen. Ik kreeg veel steun van andere tennissters. Als ik een boete zou krijgen, wilden ze al een revolutie starten."

  Cornet merkte tijdens haar wedstrijd in de eerste ronde dat ze haar truitje niet juist aanhad. Ze trok haar shirt snel uit en draaide het om. De Française stond zo even in haar bh op de baan en kreeg daarvoor van de stoelscheidsrechter een waarschuwing. Het incident ging snel viraal en er was vooral heel veel steun voor Cornet. 

   

  Op een persconferentie reageerde ze nu zelf voor het eerst. "Ik had niet gedacht dat dit zo veel aandacht zou krijgen. Op de baan leek dit een kleine vergissing van de scheidsrechter, meer niet. Ik denk nog altijd dat het gewoon een foutje van de scheidsrechter was. Hij was waarschijnlijk ook overweldigd. Het is warm voor iedereen. De WTA en de organisatie hebben zich ook snel geëxcuseerd."

   

  Na het incident kreeg Cornet wel veel steun van haar collega's. "Toen ik de volgende ochtend in de kleedkamer kwam, kwamen er heel wat speelsters naar mij. Toen dachten ze nog dat ik misschien een boete zou krijgen voor de "code violation". De andere speelsters zeiden dat ze naar de WTA zouden stappen en een revolutie zouden starten als ik een boete zou krijgen. Het was wel leuk om al die steun te krijgen. Op zo'n moment voel je je toch een beetje een familie."

  Het voorval dat alle commotie veroorzaakte