• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni, al 8 minuten na grupetto, krijgt nog tijdstraf en boete

  Bouhanni buigt zich over zijn stuur.

  Bouhanni tijdens de 5e rit in de Vuelta.

  Nacer Bouhanni bolde gisteren eenzaam als allerlaatste over de finish in de Vuelta, maar na de rit krijg hij nog een extra tijdstraf van 30 seconden. Eerst werd gedacht aan een ruzie met zijn sportief directeur Jean-Luc Jonrond, maar de ploeg heeft dat intussen rechtgezet.

  Bouhanni kwam gisteren als laatste binnen op 8 minuten van Dries Devenyns, de voorlaatste. Maar in de officiële uitslag staat er nog eens een tijdstraf van 30 seconden achter zijn naam. In het puntenklassement staat Bouhanni nu ook op de laatste plaats met -1 punt.

   

  Bouhanni kreeg 10 seconden tijdstraf en 5 punten aftrek. Volgens de organisatie voor gedrag dat het imago van het wielrennen schaadt. Hij kreeg daarbovenop ook een boete van zo'n 175 euro. Ook Jean-Luc Jonrond, sportief directeur bij Cofidis, kreeg om dezelfde reden een boete. 

   

  Bovendien kreeg Bouhanni nog eens 20 seconden tijdstraf, 10 punten aftrek, en een boete omdat hij zich tot twee keer toe afgeduwd had tegen de ploegauto. De auto van Cofidis moet vandaag ook helemaal achteraan het rijtje starten. 

   

  Volgens de Spaanse krant AS zou er sprake geweest zijn van een conflict tussen de renner en zijn ploeg, maar dat hebben Cofidis en de renner nu zelf formeel ontkend.

  Het officiële bericht van de ploeg

  "Wij ontkennen de informatie die verspreid is in de media", klinkt hij bij Cofidis. "Er is nooit een conflict geweest tussen onze sprinter en Jean-Luc Jonrond. Ze werden bestraft voor een onregelmatige bevoorrading op het einde van een zware etappe."

   

  "We ontkennen ook alle andere berichten over onvrede tussen de ploeg en Bouhanni. Nacer heeft ons vertrouwen. We rekenen op hem."

   

  Bouhanni zette zelf ook kort iets op Twitter vanmorgen. "Waarom willen jullie me afschilderen als een "bad boy"? Dat ben ik niet", schreef hij.

  Bouhanni ontkende de feiten vanmorgen op Twitter

  De straffen na de vijfde rit: