• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Vleuten is zo sterk dat zelfs wegvergissing haar niet deert

  Annemiek van Vleuten heeft na de proloog ook de eerste rit van de Boels Ladies Tour gewonnen. Hoewel ze in de finale verkeerd reed, hield ze toch een mooie voorsprong over op het sprintende peloton.

  Annemiek van Vleuten kon in de finale wegrijden met haar rivale Anna van der Breggen en Elisa Longo Borghini. "Maar Anna wilde niet meerijden - ik weet niet waarom - en dus besloot ik aan te vallen", vertelt Van Vleuten.

   

  Van Vleuten sloeg op 18 kilometer van de finish in Nijmegen meteen een aanzienlijke kloof. Die slonk nog toen ze plots een verkeerde straat insloeg. "Het was hectisch en er reed geen motorrijder voor mij. Ik kende de finale, maar misschien waren er wat wegenwerken. Ik zag ook pijlen en twijfelde of ze het parcours niet veranderd hadden."

   

  "Ik dacht dat ik daar de wedstrijd had verloren, maar gelukkig was ik snel weer op het juiste pad", zegt Van Vleuten, die er nog aan toevoegde dat de ronde nog niet beslist is.

   

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky speelden geen hoofdrol, Isabelle Beckers - de 3e Belgische vrouw op de startlijst - gaf op.

  Uitslag rit 1

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - 132 km in 3u28'29"
  2. Eugenia Bujak (Svn) op 12"
  3. Elena Cecchini (Ita) - z.t.
  12. Lotte Kopecky
  75. Jolien D'hoore - 8'45"

  Stand na rit 1

  1. Annemiek van Vleuten (Ned) - 3u32'41"
  2. Eugenia Bujak (Svn) op 29"
  3. Ellen van Dijk (Ned) - 30"
  4. Leah Kirchmann (Can) - 31"
  15. Lotte Kopecky - 45"
  75. Jolien D'hoore - 9'09"